Vlaamse energieprestatieregelgeving

Sinds 1 januari 2006 is de Vlaamse energieprestatieregelgeving (EPB) van kracht. Dit betekent dat elke nieuwbouw of verbouwing een wettelijk bepaald niveau van energievoorziening (verwarming, elektriciteit) en energiebesparing (isolatie, alternatieve energiebronnen) moet halen. Met andere woorden: elke bouwaanvraag moet vanaf nu aan de EPB-eisen (energieprestatie en binnenklimaat) voldoen.

Dit betekent dan ook dat elke woning of appartement wordt uitgedrukt in een isolatiepeil (K-peil) en een energiepeil (E-peil). Ook dient er volgens de geldende eisen geventileerd te worden en moet het gevaar op oververhitting beperkt blijven.

Het S-peil of Schilpeil is sinds 2018 de norm voor nieuwbouwwoningen die de energieprestatie ervan uitdrukt. Het S-peil vervangt zowel het vorige K-peil als de netto-energiebehoefte en dwingt ons nog energie-efficiënter te bouwen.

Met C&S Engineering kiest u voor een EPB verslaggever die niet enkel de wettelijke documenten in orde brengt, maar ook voor een pro-actieve energiedeskundige, die u aan een voordelig tarief tijdens de ganse duur van uw bouwproject helpt bij het kiezen van de beste oplossing voor uw project en uw budget. Wij zijn erkend in Vlaanderen!

Bovendien: als wij de EPB-verslaggeving kunnen combineren met de Veiligheidscoördinatie van uw project, doet u extra voordeel!  Test ons nog vandaag!